mąka 1 szklanka
kakao 2 łyżki
jajko 1 sztuka
margaryna 100 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier brązowy
sól
miękką margarynę ucieram mikserem ,mąkę przesiewam z proszkiem i kakao ,małymi porcjami dodaję do margaryny następnie wbijam jajko
masa jest dość rzadka( tak ma być ) ,schładzam w lodówce około 1 godz.
ciasto przekładam do worka cukierniczego i wyciskam ciasteczka które posypuję brązowym cukrem i szczyptą soli,postępuję tak z całością ciasta.
piekę w 200 stopniach 10 minut.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu