Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Dynia

print Drukuj
Dynia

Ewelina P

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

Bardzo smaczna, dobry dodatek do mięs i innych potraw:)

składniki

Składniki na 5 litrowy garnek:
2 litry wody
1 łyżeczka stołowa cynamonu
1 szklanka cukru
0,5 szklanki octu
1 łyżeczka soli
3 kg dyni po obraniu

sposób przygotowania


Wodę, cynamon, cukier, sól, ocet zagotować. Miąższ z dyni pokroić w kostkę. Do gotującej zalewy wrzucić pokrojoną dynię. Doprowadzić do wrzenia tak żeby dynia była lekko miękka.

Nałożyć do słoików, zalać zalewą, zakręcić. Pasteryzować do 5 minut.

Tagi: Dynia
Autor:
Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!