Polecamy dzisiaj:

Dwa sposoby na sernik z bezą

Drożdżówka z rabarbarem i kokosową kruszonką

print Drukuj
Drożdżówka z rabarbarem i kokosową kruszonką

joanna1974

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

Drożdżówka z rabarbarem i kokosową kruszonką z wyczuwalną skórką z cytryny

składniki

mąka 3 szklanki

drożdze 50 gram

ciepłe mleko 1/2 szklanki

masło 1 łyżka

jajka 3 sztuki

cukier 1/2 szklanki

cytryna

Dodatkowo :

konfitura z rabarbaru

Kruszonka :

mąka 4 łyżki

masło 2 łyżki

cukier 2 łyżki

wiórki kokosowe 4 łyżki

sposób przygotowania
  1. drożdze kruszę do miseczki dodaję 3 łyżki mąki, szczyptę cukru i trochę ciepłego mleka ,mieszam
  2. jak rozczyn zacznie pracować ,wlewam go do mąki ,dodaję roztrzepane jajka z cukrem
  3. skórkę cytryny ścieram na tarce ,dodaję do ciasta
  4. dolewam w trakcie wyrabiania mleko,
    po 5 minutach dodaję masło i ponownie wyrabiam,ciasto posypuję mąką i zostawiam przykryte ściereczką na 1 godz.
  5. ciasto rozwałkować na prostokąt posmarować konfiturą
  6. zawijać w rulon, ciąć na porcje
  7. wyłożyć blaszkę podłużną  papierem do pieczenia,ułożyć  porcje ciasta i zostawić do wyrośnięcia na 20 minut.
  8. posypać kruszonką
  9. piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do temp.180 stopni ( termoobieg)
Tagi: kruszonka
Autor:
Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lazania z mięsem mielonym
Gwiazdka

Lazania z mięsem mielonym

Przepis na lazanię z mięsem mielonym. Efekt przepyszny, polecam przepis na lazanię każdemu. Smacznego :)
Sernik na szpinakowym spodzie
Gwiazdka

Sernik na szpinakowym spodzie

Wielkanoc dla Polaków, to święto kojarzące się wiosną, odrodzeniem i pysznym jedzeniem, którego nie może zabraknąć podczas spotkań z rodziną. Wielokrotnie zastanawiamy się, jakimi smakami możemy zaskoczyć naszych gości, by zachować tradycję, ale również wnieść odrobinę nowoczesności. Pośród klasycznych ciast świąt Wielkiej Nocy, możemy wymienić babki, mazurki, makowce, ale także na liście nie może zabraknąć sernika, jako ciasta o wielu wariacjach. 
Serowe wrapy z boczkiem
Gwiazdka

Serowe wrapy z boczkiem

Doskonały przepis na ketowrapy, keto serowe wrapy z boczkiem. Doskonałe w diecie keto, pyszne i wspaniałe. Polecam  przepis na serowe keto wrapy!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!