Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Placuszki twarogowo - jagodowe.

print Drukuj
Placuszki twarogowo - jagodowe.

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
1.0

1 ocena

Tak przygotowane placuszki są bardzo smaczne. Polecam zrobić je na podwieczorek. Dodam, że dzięki twarogowi są lekko wilgotne, a jagody nadają im lekkiej kwaskowatości. Polecam:)

składniki

Ciasto:

10 dag sera białego półtłustego

2 jajka

4 łyżki cukru

1 łyżka cukru waniliowego

półtorej szklanki mąki tortowej

pół szklanki mleka

1 łyżeczka proszku do pieczenia

szczypta soli

pół szklanki jagód kamczackich lub borówek

 

Dodatkowe składniki:

cukier puder do posypania

olej do smażenia

sposób przygotowania

1. Owoce umyć i dokładnie osuszyć.

2. Składniki ciasta zmiksować na gładką masę, żeby nie było grudek.

3. Następnie na patelni rozgrzać olej i smażyć placuszki po kilka minut z każdej strony.

4. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

5. Oprószyć pudrem i podawać. Smacznego.

Ocena:
1.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!