- 3 kiełbaski np. mazowieckie
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 ząbki czosnku
- pół cebuli
- majeranek
- sól, pieprz
- 2 liście laurowe
- trochę oleju do smażenia
- łyżka mąki
Ciecierzycę namoczyć na noc w zimnej wodzie.
Na drugi dzień wodę wylać i ugotować ciecierzycę do miękkości w świeżej wodzie z dodatkiem liści laurowych.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, kiełbasę w kostkę lub półplasterki. Obsmażyć razem na patelni, na koniec smażenia dodać odciśnięty przez praskę czosnek.
Do gotującej się ciecierzycy wsypać trochę soli, dodać cebulę z kiełbasą i czosnkiem. Wsypać majeranek. Pogotować chwilę razem, po czym dodać koncentrat pomidorowy.
Z mąki i odrobiny oleju przygotować złotą zasmażkę, połączyć z sosem.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu