Tęczowa babka

Tęczowa babka

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

Tęczowa babka pięknie wygląda i super smakuje, połączenie tylu smaków galaretek i kokosa daje fajny posmak:)

Składniki:

5 galaretek:
żółta
błękitna
pomarańczowa
różowa
zielona
250ml mleka kokosowego

Sposób przygotowania:

Każdą galaretkę podzielić na pół i wsypać do osobnych miseczek, powinno być 10 miseczek. Do 5 miseczek z każdego koloru wlać po 250 ml wrzątku i odstawić do wystudzenia. Do kolejnych 5 miseczek wlać tylko 200 ml wrzątku i odstawić do wystudzenia, gdy ostygną dolać po 50 ml mleka kokosowego dobrze wymieszać.

Do formy babki o pojemności 2,5litra wlewamy w kolejności galaretki. Można zacząć od najjaśniejszej lub najciemniejszej - jak wolimy. Wlewamy kolejno: najpierw galaretkę czystą a na nią galaretkę mleczną w tym samym kolorze.Poprzednia warstwa musi stężeć by móc wlewać kolejną galaretkę.Po wylaniu wszystkich galaretek odstawiamy do lodówki.

Galaretkę z formy wyjmujemy za pomocą zanurzenia formy babki na kilka sekund w ciepłej wodzie.Odwracamy do góry dnem na talerz i gotowe. Smacznego:)

Autor: EwelinaP

Polecamy nasze przepisy