Polecamy dzisiaj:

Fasola szparagowa z kiełbasą

Tęczowa babka

print Drukuj
Tęczowa babka

Ewelina P

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
4.5

2 oceny

Tęczowa babka pięknie wygląda i super smakuje, połączenie tylu smaków galaretek i kokosa daje fajny posmak:)

składniki

5 galaretek:
żółta
błękitna
pomarańczowa
różowa
zielona
250ml mleka kokosowego

sposób przygotowania

Każdą galaretkę podzielić na pół i wsypać do osobnych miseczek, powinno być 10 miseczek. Do 5 miseczek z każdego koloru wlać po 250 ml wrzątku i odstawić do wystudzenia. Do kolejnych 5 miseczek wlać tylko 200 ml wrzątku i odstawić do wystudzenia, gdy ostygną dolać po 50 ml mleka kokosowego dobrze wymieszać.

Do formy babki o pojemności 2,5litra wlewamy w kolejności galaretki. Można zacząć od najjaśniejszej lub najciemniejszej - jak wolimy. Wlewamy kolejno: najpierw galaretkę czystą a na nią galaretkę mleczną w tym samym kolorze.Poprzednia warstwa musi stężeć by móc wlewać kolejną galaretkę.Po wylaniu wszystkich galaretek odstawiamy do lodówki.

Galaretkę z formy wyjmujemy za pomocą zanurzenia formy babki na kilka sekund w ciepłej wodzie.Odwracamy do góry dnem na talerz i gotowe. Smacznego:)

Tagi: Desery, Ciasta
Autor:
Ocena:
4.5
Liczba porcji 10
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!