0,5 szkl cukru
2 jajka
2 szkl mąki pszennej
1 żółtko
0,5 szt margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa z budyniu:
1 litr mleka
3 budynie czekoladowe
Ser:
0,5 szt margaryny
3 jajka
1 białko
1 budyń śmietankowy
0,5 szkl cukru
50 dag serka homogenizowanego waniliowego
Zacznijmy od wykonania ciasta:
Na stolnicę przesiewwamy mąkę oraz dajemy cukier, jajka, żółtką margarynę i proszek do pieczenia. Wyrabiamy ciasto. Wykładamy go nadużą blaszkę.
Następnie przygotowujemy masę:
Budynie przygotowujemy na mleku według przepisu na opakowaniu. Gorące budynie czekoladowe wylewamy na ciasto i studzimy je.
Robimy masę serową.
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami, wsypujemy budyń w proszku, wczesniej ubita pianę ubitą z białek i serek homogenizowany. Zmiksowane dajemy na budyń. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu