25 dag maku
6 jaj
1 szkl cukru
4 łyżki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa:
6 jaj
1 szkl cukru
60 dag sera białego
1 łyżka cukru wanilinowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
15 dag margaryny
2 łyżki mąki ziemniaczanej
DODATKOWO:
1 galaretka pomarańczowa
Na samym początku przygotujmy ciasto maklowe:
Do naczynia dajemy żółtka i ucieramy je z cukrem. Nastepnie wsypujemy mąkę pszenną wymieszają z proszkiem do pieczenia. Nastepnie wsypujemy do masy mak. Z białe kubijamy pianę i dajemy do masy makowej.
Robimy masę serową:
Zmielony ser łaczymy z utartą margaryną wraz z cukrami i żółtkami. Dodajemy porcjami mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Osobno ubijamy białka i łączymy je z masą serową.
Na blachę o wymiarze 25/36 wykładamy mak, a na niego masę serową. Pieczemy do godziny w 180 stopniach . Wystudzony zalewamy tężejącą galaretką pomarańczową przygotowaną według przepisu na opakowaniu.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu