Porzeczkowiec
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 10
Połączenie twarożku z czarną porzeczką obłędne, uwielbiam ciasta słodko- kwaśne a porzeczkowiec do nich należy. Pyszny deser bez pieczenia.
Składniki:
- śmietana kremówka 1 szklanka
- serek naturalny z wiaderka 1/2 kg
- żelatyna deserowa 1 opakowanie
- cukier 4 łyżki
dodatkowo:
- biszkopty
- porzeczki czarne 1 kg
- cukier 1/2 kg
Sposób przygotowania:
Przepis na deser "porzeczkowiec":
- Porzeczki umyć, przełożyć do garnka zasypać cukrem i dusić na bardzo małym ogniu około 2 godziny, następnie zblendować i przetrzeć przez sitko,wyjdzie około 200 ml. masy porzeczkowej
- Śmietanę ubić z cukrem, dodać do serka wymieszać, żelatynę sporządzić w/g przepisu dodać do masy, następnie dodać 150 ml. masy porzeczkowej ,wymieszać
- Herbatniki ułożyć na dnie blaszki, wlać masę porzeczkową, wyrównać, schłodzić
- Po 2 godzinach wyjąć, na wierzch wylać resztę masy porzeczkowej, ponownie schodzić
Ciasto porzeczkowe gotowe do jedzenia. Smacznego
Autor: joanna1974
Polecamy również
Śmietanowy porzeczkowiec
Przepis na porzeczkowca. Śmietanowy porzeczkowiec - smaczne ciasto bardzo lekkie i ładne. Można wypróbować przepi...Porzeczkowiec
Połączenie twarożku z czarną porzeczką obłędne, uwielbiam ciasta słodko- kwaśne a porzeczkowiec do nich należy. Py...Zobacz więcej przepisów na: