· 50 dag mięsa mielonegowieprzowej
· cebula
· bułka tarta
· Sól
· Pieprz
· Oregano
· Tymianek
· jajko
na sos:
· ogórek świeżego
· mały jogurt grecki
· 1 łyżeczka koperku
· 1 ząbek czosnku
· Pieprz
1. Cebulę drobno kroimy.
2. Mięso i składnik na kuleczki wkładamy do miski i dokładnie wyrabiamy.
3. Następnie rękoma robimy małe kuleczki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 30 minut w 180˚C.
5. W tym czasie co nam się pieką kuleczki robimy sos.
6. Ogórka oraz czosnek obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
7. Do miski wkładamy wszystkie składnik na sos i dokładnie mieszamy.
8. Przystawka gotowa.
9. Smacznego.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu