Takie kotlety można przygotować jako smaczny dodatek do drugiego dania, lub podać samodzielnie z ulubionym sosem.
1 jajko
pół główki białej kapusty
1 łyżka posiekanego koperku
sól i pieprz do smaku
masło lub olej do smażenia
bułka tarta do panierowania
1.Kapustę drobno kroimy, przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości, gdy będzie miękka odcedzamy i bardzo dokładnie odciskamy z nadmiaru wody. Następnie dobrze studzimy.
2. Do wystudzonej kapusty wbijamy jajko, dodajemy koperek, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
3. Następnie z masy formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu po kilka minut z obu stron. Upieczone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
4. Podajemy i smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu