Kotlety z kapusty.


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 10
Takie kotlety można przygotować jako smaczny dodatek do drugiego dania, lub podać samodzielnie z ulubionym sosem.
Składniki:
1 jajko
pół główki białej kapusty
1 łyżka posiekanego koperku
sól i pieprz do smaku
masło lub olej do smażenia
bułka tarta do panierowania
Sposób przygotowania:
1.Kapustę drobno kroimy, przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości, gdy będzie miękka odcedzamy i bardzo dokładnie odciskamy z nadmiaru wody. Następnie dobrze studzimy.
2. Do wystudzonej kapusty wbijamy jajko, dodajemy koperek, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
3. Następnie z masy formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu po kilka minut z obu stron. Upieczone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
4. Podajemy i smacznego.
Autor: babeczka35
Polecamy również

Kotlety z kapusty.
Takie kotlety można przygotować jako smaczny dodatek do drugiego dania, lub podać samodzielnie z ulubionym sosem.Zobacz więcej przepisów na:
kotlety z kapusty

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.