Pyszna, zdrowa i bardzo szybka w wykonaniu. Idelana na dodatek do drugiego dania. Do sałatki najlepiej użyć mięsistych pomidorów. Polecam tę pyszną sałatkę.
5 średnich pomidorów ( ja użyłam ,, Lima'' )
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka śmietany 12 %
1 łyżeczka koperku ( świeży lub suszony )
sól i pieprz do smaku
1. Pomidory umyć i dokładnie osuszyć. Następnie pokroić w półplasterki średniej grubości. Pokrojone pomidory lekko osuszyć na papierowym ręczniu nadmiaru soku.
2. Przełożyć do miski, dodać koperek, jogurt i śmietanę, wymieszać przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
3. Sałatkę podawać od razu lub schłodzoną z lodówki. Smacznego.
Surówka z mini serkami i pomidorkami cherry
Sałatka z pomidorów do obiadu.
Sałatka do obiadu z ogórkiem i rzodkiewką.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu