1 margaryna
9 jaj
3 łyżeczki proszku do pieczenia
20 dag suszonej żurawiny spażonej
20 dag gorzkiej czekolady rozpuszczonej
20 dag cukru
20 dag mąki
Masa:
1,5 margaryny
3 batoniki
8 łyżek mleka
Alkohol
Cukier puder do smaku
Na początku tłuszcz utrzyjmy z cukrem i żółtkami do białości. Wsypmy mąkę pszenna i proszek do pieczenia. Wlejmy zimną czekoladę. Ubijmy pianę z białek i dodajmy ją do ciasta wraz z żurawiną. Z ciasta upieczmy 3 ciasta.
Przygotujmy krem:
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i dowolnym alkoholem. Batoniki typu Pawełek, rozpuszczamy w mleku w kapieli wodnej. Miksujemy je z kremem i przekładamy masą ciasta.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu