Zupa szpinakowa
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 4
To sprawdzony przepis na zupę - krem szpinakową.
Składniki:
1 litr wody
1 pietruszka
1/2 kg rozmrozonego i rozdrobnionego szpinaku
1/2 łyżeczki vegety
4 ząbki czosnku
100 g serka topionego ziołowego
szczypta soli,pieprzu
Sposób przygotowania:
Do wysokiego garnka wlac wodę, wrzucić pietruszkę, szpinak (u mnie mrożony rozdrobniony), vegetę, sól, pieprz- całość gotowac przez 15 minut na średnim ogniu. Po tym czasie wycisnąć do środka czosnek, wrzucamy serek topiony, gotujemy około 30 minut. Doprawiamy do smaku. Blendujemy na gladki krem.
# Tagi:
Autor: AsiaK
Polecamy również
Zupa – Kartoflanka
Kartoflanka jak nazwa wskazuje pasuje do kluchów kartoflanych.Zupa Fasolowa
Szybka zupa fasolowaZupa marchewkowa
Polecam na prawdę jest pysznaBrokułowa zupa.
Jest to lekka i szybka w przygotowaniu zupa. Polecam na obiad.Zupa z kapustką i wieprzowiną
Danie jednogarnkoweZobacz więcej przepisów na: