Zupa krem z fasoli i cebuli
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 4
Gęsta i sycąca. Cudownie rozgrzewa. Bardzo aromatyczna. Polecam.
Składniki:
50 dag fasoli (zalewamy wodą i moczymy przez noc w wodzie)
2 szklanki bulionu
2 duże cebule
6 ząbków czosnku
2 łyżki rozmarynu
3 ziela angielskie
3 liście laurowe
1/2 cytryny
10 dag żółtego sera
4 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Fasolę ugotowałam do miękkości. Cebulę i czosnek pokroiłam w talarki. Podgrzałam na oliwie. Posypałam rozmarynem. Bulion zagotowałam. Dodałam podsmażone warzywa, ziele i liście. Gotowałam przez pół godziny. Zblendowałam. Dodałam sok wyciśnięty z cytryny. Posoliłam i popieprzyłam do smaku. Przed podaniem posypałam serem.
Autor: Pobitegarybarbary
Polecamy również
Zupa z kapustką i wieprzowiną
Danie jednogarnkoweBrokułowa zupa.
Jest to lekka i szybka w przygotowaniu zupa. Polecam na obiad.Zupa gołąbkowa
Zupa smakuje jak popularne gołąbki z ryżem w sosie pomidorowym. Jest pożywna i sycąca.Zupa koperkowa
Są takie miejsca, które przywołują moje najcieplejsze wspomnienia. Są takie dźwięki, które wywołują drżeni...Zupa z kalafiora
Szybka zupa z kalafiora.Zobacz więcej przepisów na: