2 szklanki bulionu
2 duże cebule
6 ząbków czosnku
2 łyżki rozmarynu
3 ziela angielskie
3 liście laurowe
1/2 cytryny
10 dag żółtego sera
4 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
Fasolę ugotowałam do miękkości. Cebulę i czosnek pokroiłam w talarki. Podgrzałam na oliwie. Posypałam rozmarynem. Bulion zagotowałam. Dodałam podsmażone warzywa, ziele i liście. Gotowałam przez pół godziny. Zblendowałam. Dodałam sok wyciśnięty z cytryny. Posoliłam i popieprzyłam do smaku. Przed podaniem posypałam serem.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu