Krem z kukurydzy z dodatkiem mleka kokosowego i groszkiem ptysiowym- świetne urozmaicenia na weekendową zupkę.
Przepis na Krem z kukurydzy:
Na gorącą patelnię dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę słodką i ostrą oraz curry, smażymy. Wsypujemy kukurydzę i smażymy całość około 5 minut.
Do osobnego garnka wlewamy wodę, wsypujemy vegetę, marchewkę, natkę pietruszki, koperku, szczyptę soli i pieprzu. Gotujemy przez kilka minut. Następnie wsypujemy zawartość patelni.
Pod koniec gotowania dodajemy mleko kokosowe, gotujemy jeszcze około 10 minut.
Krem z kukurydzy gotowy. Smacznego
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu