- 1 cebula
- 6 ziemniaków
- 50 g masła
- szczypiorek
- grzanki
- sól, pieprz, słodka śmietana
Pory dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić w kostkę. W rondlu rozpuścić masło. Wrzucić warzywa i smażyć na maśle ok. 3 minuty, aż por i cebula się zeszklą.
Zalać warzywa 3 szklankami wody lub bulionu. Gotować do miękkości ziemniaków, zblendować na gładko.
Zupę doprawić solą i pieprzem. Na talerzu polać słodką śmietaną i posypać grzankami.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu