Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Krem porowo-ziemniaczany

print Drukuj
Krem porowo-ziemniaczany

marta

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
4.0

2 oceny

Smaczna zupa porowa, którą można podać z grzankami

składniki

- 3 pory (tylko biała i jasnozielona część)
- 1 cebula
- 6 ziemniaków
- 50 g masła
- szczypiorek
- grzanki
- sól, pieprz, słodka śmietana

sposób przygotowania

Pory dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić w kostkę. W rondlu rozpuścić masło. Wrzucić warzywa i smażyć na maśle ok. 3 minuty, aż por i cebula się zeszklą.
Zalać warzywa 3 szklankami wody lub bulionu. Gotować do miękkości ziemniaków, zblendować na gładko.
Zupę doprawić solą i pieprzem. Na talerzu polać słodką śmietaną i posypać grzankami.

Tagi: zupa krem
Autor:
Ocena:
4.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!