Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Krem porowo-ziemniaczany

print Drukuj
Krem porowo-ziemniaczany

marta

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
4.0

2 oceny

Smaczna zupa porowa, którą można podać z grzankami

składniki

- 3 pory (tylko biała i jasnozielona część)
- 1 cebula
- 6 ziemniaków
- 50 g masła
- szczypiorek
- grzanki
- sól, pieprz, słodka śmietana

sposób przygotowania

Pory dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić w kostkę. W rondlu rozpuścić masło. Wrzucić warzywa i smażyć na maśle ok. 3 minuty, aż por i cebula się zeszklą.
Zalać warzywa 3 szklankami wody lub bulionu. Gotować do miękkości ziemniaków, zblendować na gładko.
Zupę doprawić solą i pieprzem. Na talerzu polać słodką śmietaną i posypać grzankami.

Tagi: zupa krem
Autor:
Ocena:
4.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Kurczak marchewkowy z makaronem
Gwiazdka

Kurczak marchewkowy z makaronem

Podawać z makaronem ponieważ tak podana potrawa jest najlepsza
Japońskie śledzie
Gwiazdka

Japońskie śledzie

Cos na Sylwestra
Roladki schabowe dla leniwych
Gwiazdka

Roladki schabowe dla leniwych

Polecam dla zapracowanych, ponieważ szybko się robią
Kapuśniak
Gwiazdka

Kapuśniak

Zwykła prosta a jaka dobra
Jajka w sosie musztardowym
Gwiazdka

Jajka w sosie musztardowym

Stary przepis a jaki dobry.
Powidła zatopione w pierniku
Gwiazdka

Powidła zatopione w pierniku

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!