Polecamy dzisiaj:

Smaczne knedle ze śliwkami

Bulion z ryby

print Drukuj
Bulion z ryby

Marta

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
5.0

1 ocena

Pożywny bulion rybno-warzywny
składniki
- szkielet ryby (surowej, takiej z filetowania: głowa, kregoslup, ogon) - u mnie pstrag - filet z ryby x 2 - u mnie dorsz - pietruszka x 1 - marchewka x 2 - ziemniaki x 2 - cebula x 0,5 - czosnek x 3 - liscie laurowe x 2 - ziele angielskie x 5 - lubczyk do smaku - sól, pieprz
sposób przygotowania
1. Szkielet ryby zalać zimna wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, obrane cebule i czosnek oraz lubczyk. Od zagotowania gotować ok. 15 min. 2. Wywar przecedzić przez drobne sitko. 3. Do odcedzonego, czystego wywaru wrzucić obraną i pokrojoną pietruszkę i marchewkę. Gotować do miękkości, dodać orane i pokrojone w kostkę ziemniaki. 4. Kiedy ziemniaki będą już tylko lekko twarde, dodać pokrojony filet z ryby. Gotować jeszcze 15 min. 5. Doprawić solą i pieprzem.
Tagi: Ryby
Autor:
Ocena:
5.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!