1 kiełbasa śląska
2 cienkie parówki
6 ziemniaków
3 marchewki
po kawałku pietruszki i selera
2 kostki bulionowe rosołowe lub mięsne
śmietana 12 % (mały kubeczek)
1 czubata łyżka mąki
1 ząbek czosnku
liść laurowy, 5 ziarenek angielskiego ziela
zielona pietruszka i liście selera (po kilka gałązek)
sól, pieprz, słodka mielona papryka, jarzynka
1.Do garnka włożyć obrane i pokrojone na kawałki seler, pietruszkę i
marchewkę. Dodać czosnek, liść laurowy i angielskie ziele.
2.Nalać zimną wodę, posolić.
3.Gotować do miękkości warzyw.
4.Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy będą miękkie, włożyć pokrojoną w duże kawałki wędlinę i kostki bulionowe.
5.Mąkę rozmieszać w kubeczku z odrobiną zimnej wody, dolać śmietanę. 6.Dokładnie wymieszać i wlać do gotującej się zupy.
7.Gotuj 5 minut .
8.Na koniec dodać razem z zalewą groszek. Wrzucić pokrojoną zieleninę i przyprawy.
9.Gotować jeszcze przez chwilę.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu