Zupa z jarmużu z boczniakami i bundzem
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
2 Ocen
Ilość porcji: 6
Jarmuż wraca do łask i przepisy na jarmuż robią się coraz popularniejsze. Zupa z jarmużu z boczniakami i podana z serem bundz równa się wspaniały przepis na jarmuż. A jak zrobić zupę z jarmużu? Bardzo prosto, więc do dzieła! :)
Składniki:
- 1 opakowanie jarmużu Fit&Easy
- 1,5 l bulionu drobiowego
- 200 gramów boczniaków
- 150 gramów bundzu lub sera białego
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
Sposób przygotowania:
Przepis na zupę z jarmużu:
- Najpierw musimy przygotować bulion drobiowy, niektórzy nie używają kostek, więc cierpliwie gotujemy bulion drobiowy.
- W tym czasie kroimy boczniaki na grubsze paski.
- Gdy nasz bulion będzie już wrzał to dodajemy do niego czosnek pokrojony w płatki i chwilę gotujemy.
- Następnie dodajemy boczniaki i jeszcze parę minut gotujemy.
- Na sam koniec dodajemy jarmuż, który wcześniej musimy posiekać na paski i pokruszony bundz. Wszystko mieszamy i po minucie, dwóch nasza zupa z jarmużu i boczniaków jest gotowa.
Smacznego!