Zupa z jarmużu z boczniakami i bundzem

Zupa z jarmużu z boczniakami i bundzem

Ocena:

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Jarmuż wraca do łask i przepisy na jarmuż robią się coraz popularniejsze. Zupa z jarmużu z boczniakami i podana z serem bundz równa się wspaniały przepis na jarmuż. A jak zrobić zupę z jarmużu? Bardzo prosto, więc do dzieła! :)

Składniki:

  • 1 opakowanie jarmużu Fit&Easy
  • 1,5 l bulionu drobiowego
  • 200 gramów boczniaków
  • 150 gramów bundzu lub sera białego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Przepis na zupę z jarmużu:

  1. Najpierw musimy przygotować bulion drobiowy, niektórzy nie używają kostek, więc cierpliwie gotujemy bulion drobiowy.
  2. W tym czasie kroimy boczniaki na grubsze paski.
  3. Gdy nasz bulion będzie już wrzał to dodajemy do niego czosnek pokrojony w płatki i chwilę gotujemy.
  4. Następnie dodajemy boczniaki i jeszcze parę minut gotujemy.
  5. Na sam koniec dodajemy jarmuż, który wcześniej musimy posiekać na paski i pokruszony bundz. Wszystko mieszamy i po minucie, dwóch nasza zupa z jarmużu i boczniaków jest gotowa.

Smacznego!

 

Autor: Fit&Easy

Polecamy nasze przepisy