zupa z fasoli masłowej


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 5
odmiana fasoli szparagowej większą bardziej mięsista ,bardzo smaczna jako dodatek do zupy
Składniki:
wywar mięsny około 2 litry
ziemniaki 5 szt
fasolka szparagowa masłowa 2 szklanki
marchew 1 duża
koperek
ziele angielskie 2 szt
liść laurowy 2 szt
śmietana 50 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
pietruszka 1 sztuka
Sposób przygotowania:
do garnka przelać wywar dodać pokrojone w plastry marchew i pietruszkę , ziemniaki w kostkę ,listek oraz zielę angielskie ,fasolę pociąć na mniejsze kawałki dodać do wywar i gotować do miękkości,na koniec dolać śmietanę ,posiekany koperek ,doprawić .
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również

zupa z fasoli masłowej
odmiana fasoli szparagowej większą bardziej mięsista ,bardzo smaczna jako dodatek do zupyZobacz więcej przepisów na:
zupa z fasoli masłowej

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.