Składniki na zupę:
ćwiartka młodej kapusty
pęczek młodej pietruszki
pęczek młodej marchewki
1 udko lub 2 skrzydełka
1 szklanka śmietany 12 lub 18 %
sól i pieprz do smaku
kilka młodych małych ziemniaków ( najlepiej jednakowej wielkości )
3 łyżki posiekanego koperku
1. Wywar: Mięso dokładnie oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości mięsa. gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy je, a wywar przecedzamy.
2. Warzywa: Marchewki, pietruszki i ziemniaki obieramy i myjemy. Kapustę bardzo drobno kroimy. Wszystkie warzywa przekładamy do wywaru i gotujemy do miękkości.
3. Pod koniec gotowania do zupy dodajemy koperek i śmietanę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zagotowujemy.
4. Zupa jest gotowa do podania. Smacznego.
Zupa warzywna z liściem kalarepki i pęczakiem
Pierś kurczaka pieczona podana na warzywach
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu