Zupa z kalarepką.

Zupa z kalarepką.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Zupa z kalarepką jest bardzo smaczna. Pyszne i sezonowe warzywa są najlepsze. Zupę polecam na lekki obiad.

Składniki:

2-3 marchewki

3 średnie kalarepki

1 pietruszka

1 mała cebula

3 ziemniaki

1 szklanka śmietany 12 %

posiekany koperek ( dowolna ilość )

sól i pieprz do smaku

2 łyżki masła

3-4 szklanki bulionu warzywnego

pół szklanki zielonego groszku

Sposób przygotowania:

1. Najpierw warzywa obieramy i myjemy, następnie kroimy na mniejsze kawałki.

2. Następnie w garnku rozgrzewamy masło i wrzucamy warzywa, chwilę je przesmażamy, następnie wlewamy bulion i gotujemy do miękkości warzyw.

3. Pod koniec gotowania wlewamy śmietanę, dodajemy posiekany koperek i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

4. Zupę podajemy gorącą. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy