Zupa z kalarepką jest bardzo smaczna. Pyszne i sezonowe warzywa są najlepsze. Zupę polecam na lekki obiad.
2-3 marchewki
3 średnie kalarepki
1 pietruszka
1 mała cebula
3 ziemniaki
1 szklanka śmietany 12 %
posiekany koperek ( dowolna ilość )
sól i pieprz do smaku
2 łyżki masła
3-4 szklanki bulionu warzywnego
pół szklanki zielonego groszku
1. Najpierw warzywa obieramy i myjemy, następnie kroimy na mniejsze kawałki.
2. Następnie w garnku rozgrzewamy masło i wrzucamy warzywa, chwilę je przesmażamy, następnie wlewamy bulion i gotujemy do miękkości warzyw.
3. Pod koniec gotowania wlewamy śmietanę, dodajemy posiekany koperek i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4. Zupę podajemy gorącą. Smacznego.
Zupa warzywna z liściem kalarepki i pęczakiem
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu