Zupa pikantna z warzywami

Zupa pikantna z warzywami

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Przepis na zupę warzywną. Zupa warzywna zawsze polecana, bo smaczna i zdrowa. Można potraktować to jako danie jednogarnkowe

Składniki:

  • ½ kg szynki wieprzowej
  • 2 kostki rosołowe
  • 20 dag pieczarek
  • 1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej.
  • ½ opakowania marchewki mrożonej – kostka.
  • Szczypta czosnku
  • Trochę imbiru
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • ½ opakowania zacierek
  • Chili
  • Przecier pomidorowy
  • 2 łyżeczki mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Przepis na zupę warzywną w moim wydaniu:  

  1. Najpierw mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanym oleju z dodatkiem soli.
  2. Następnie przekładamy do garnka zalewamy wodą i wrzucamy kostki rosołowe.
  3. Do mięsa dodajemy pokrojone pieczarki, marchewkę, następnie wrzucamy fasolkę.
  4. Dodajemy zacierki, dodajemy imbir, chili, czosnek oraz przecier pomidorowy i wszystko gotujemy do miękkości około 45 minut.
  5. Gdy zupka jest gotowa, rozrabiamy mąkę z wodą i hartujemy zupę, chwilę gotując.

Zupa warzywna gotowa.

Smacznego.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy