Letnia zupa z warzywami

Letnia zupa z warzywami

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Sprawdzony przepis na zupę warzywną. Smaczna, zdrowa i lekka zupa warzywna w sam raz na lato się poleca! Sprawdźcie sami!

Składniki:

  • 2 litry wody
  • porcja rosołowa z kurczaka
  • pół pora (zielona część)
  • pół selera (korzeń)
  • 1 nieduża pietruszka
  • 1 duża marchewka
  • pół saszetki drobnej kaszy jęczmiennej
  • 2 młode ziemniaki
  • 1 mały kalafior
  • 1 kalarepka
  • pół puszki groszku konserwowego
  • zielony koperek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sprawdzony przepis na zupę warzywną:

  1. Najpierw musimy ugotować bulion z 2 litrów wody, porcji rosołowej z kurczaka, pora, selera i pietruszki.
  2. Porcję rosołową wyjąć, wystudzić, obrać z mięsa.
  3. Na bulion wsypać kaszę jęczmienną i gotować do miękkości. Dorzucić kalarepkę pokrojoną w grubą kostkę, marchewkę w plasterki, ziemniaki w kostkę. Gotować 5-8 minut i dorzucić kalafior podzielony na różyczki.
  4. Kiedy kalafior będzie miękki, do zupy dodać mięso, groszek i koperek. Doprawić do smaku przyprawami.

Pyszna zupa warzywna gotowa.

Smacznego!

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy