Jestem smakoszem wszelkich zup. Gdybym miał wskazywać ulubione, zupa pieczarkowa zajęłaby jedne z pierwszych miejsc. Prosta, szybka w przygotowaniu zupa pieczarkowa zawsze powoduje na mojej twarzy szeroki uśmiech. Oto przepis na zupę pieczarkową! Łatwo ją zrobić i dobrze smakuje, czegóż chcieć więcej?
Zupa pieczarkowa powinna być częściej robiona, bo naprawdę można ją szybko zrobić i zamiast kupować gotowe dania, które wiadomo, nie są zbyt zdrowe, warto wypróbowac przepis na zupę pieczarkową.
Trzeba zacząć od warzyw. Obraną cebulę kroimy w kostkę, umyte i oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki.
Następnie rozgrzewam na patelni olej i przez minutę lub dwie podsmażam cebulę posypując solą i pieprzem.
Potem dorzucamy pieczarki i smażymy aż zmiękną.
Zagotowujemy bulion z pokrojoną w plastry marchwią. Gdy marchew będzie już ugotowana dorzucamy warzywa z patelni.
Całość gotujemy na małym ogniu przez kilka minut.
Zupa pieczarkowa najlepiej smakuje z makaronem posypana świeżą natką, ale jak zabraknie makaronu to z gzrankami też wspaniale smakuje. :)
Smacznego!
Pieczarkowa z kiszonym ogórkiem
Zupa pieczarkowa z kaszą jaglaną
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu