Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Zupa ogórkowabardzo smaczna i pożywna zupka, mogę ją polecić każdemu na codzienny obiad. 

Składniki:

ziele angielskie 
marchewka 
0,5 pietruszki
łyżka mąki
cebula 
5 ogórków kiszonych
2-3 łyżki śmietany
sól do smaku
pieprz do smaku
2,5 litra wywaru z jarzyn
4 ziemniaki 
1 łyżka smalcu

Sposób przygotowania:

Do gotującego się wywaru dajmy pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę i ziemniaki oraz ziele angielskie. W osobnym naczyniu ugotujmy ogórki kiszone starte natarce o większych oczkach gdy zmiękną wrzućmy do zupy.Przygotujmy zasmażkę obraną cebulę pokrójmy i usmażmy na smalcu dodajemy mąkę, podsmażmy i dodajmy do zupy. Zagotujmy i zgaśmy. W małej ilości zupy zmieszajmy śietanę i dodajemy do zupy. Przyprawmy do smaku. 

# Tagi:

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy