Zupa ogórkowa
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 5
Zupa ogórkowabardzo smaczna i pożywna zupka, mogę ją polecić każdemu na codzienny obiad.
Składniki:
ziele angielskie
marchewka
0,5 pietruszki
łyżka mąki
cebula
5 ogórków kiszonych
2-3 łyżki śmietany
sól do smaku
pieprz do smaku
2,5 litra wywaru z jarzyn
4 ziemniaki
1 łyżka smalcu
Sposób przygotowania:
Do gotującego się wywaru dajmy pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę i ziemniaki oraz ziele angielskie. W osobnym naczyniu ugotujmy ogórki kiszone starte natarce o większych oczkach gdy zmiękną wrzućmy do zupy.Przygotujmy zasmażkę obraną cebulę pokrójmy i usmażmy na smalcu dodajemy mąkę, podsmażmy i dodajmy do zupy. Zagotujmy i zgaśmy. W małej ilości zupy zmieszajmy śietanę i dodajemy do zupy. Przyprawmy do smaku.
# Tagi:
Autor: aga-27
Polecamy również
Tradycyjna zupa ogórkowa
Popularna zupa ogórkowa bez mięsa. Idealna na letni obiad, zaprawiana gęstą śmietaną. Pycha!Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną.
Zupa ogórkowa w połączeniu z kaszą to bardzo syty i smaczny pomysł na obiad. Lekko kwaśna i gęsta.Ogórkowa Zupa w innej wersji
Bradzo fajna zupa, jak zrobiłam to wszyscy chcą żebym jeszcze zrobiła tak zasmakowałaZupa ogórkowa
Zupa ogórkowabardzo smaczna i pożywna zupka, mogę ją polecić każdemu na codzienny obiad.Staropolska zupa ogórkowa z kiszonych ogórków
Lekko kwaskowa zupa ogórkowa z kiszonych ogórków to tradycyjne danie kuchni staropolskiej. U mnie,...Zobacz więcej przepisów na: