Zupa ogórkowa w połączeniu z kaszą to bardzo syty i smaczny pomysł na obiad. Lekko kwaśna i gęsta.
2 skrzydełka z kurczaka
1 pietruszka
1 duża marchewka
1 szklanka śmietany 12 %
ogórki kiszone ( około 4-5 sztuk )
2 łyżki posiekanego koperku ( świeżego, mrożonego lub suszonego )
sól i pieprz do smaku
4 kopiaste łyżki kaszy jęczmiennej
1. Mięso oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości. Wywaru powinno być około półtora litra.
2. Marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy i razem z ogórkami ścieramy na tarce o dużych oczkach, następnie przekładamy do wywaru razem z kaszą i gotujemy do miękkości.
3. Pod koniec gotowania do zupy wlewamy śmietanę, dodajemy koperek i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4. Zupa jest gotowa do podania. Smacznego.
Zupa ogórkowa z jajkiem i młodymi ziemniakami
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu