Szybciutko się robi i szybciutka znika, chili prosze dodać w zależności kto jaką ostrą lubi.
· 60 dag mięsa mielonego
· 1 jajko
· Pieprz
· Sól
· Chili
· 1 Cebula drobno pokrojona
· Majeranek
· 3 łyżki bułki tartej
· 3 łyżki śmietany 18%
Dodatkowo:
· 1 puszka kukurydzy
· 2 puszki fasolki czerwonej
· 2 słoiki sosu meksykańskiego
· ½ kg pieczarek
· Zioła Prowansalskie
· ½ kg ziemniaków
· 2 kostki rosołowe
1. Obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę, następnie zalewamy wodą, solimy i gotujemy.
2. Składniki na kuleczki mieszamy razem, robimy mały kuleczki wielkości orzech i smażymy na rozgrzanym oleju.
3. dokładamy do ziemniaków kostki rosołowe.
4. Wlewamy łącznie z sosem fasolkę.
5. Następnie również sosem kukurydzę.
6. Pieczarki kroimy w kostkę, dokładamy do zupy.
7. Przyprawiamy ziołami.
8. Dodajmy sosy meksykańskie.
9. Na koniec wkładamy kuleczki, chwilę gotujemy.
10. Zupa gotowa.
11. Smacznego.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu