Zupa marchewkowo-pomarańczowa.

Zupa marchewkowo-pomarańczowa.

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Jest to bardzo smaczna zupka. Pysznie pachnąca pomarańczą i marchewką. Bardzo zdrowa i idealnie rozgrzewająca. Idealna na podwieczorek. Zapraszam:)

Składniki:

szczypta mielonego imbiru

miód prawdziwy do smaku

sok z cytryny do smaku

2 duże pomarańcze

1 kg marchewki

Sposób przygotowania:

1. Marchewki należy obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki, następnie zalać dwoma szklankami gorącej wody i gotować do miękkości.

2. Gdy marchewka będzie miękka dokładnie należy ją zmiksować.

3. Do zmiksowanej marchewki dodać sok wyciśnięty z pomarańczy, szczyptę imbiru, miód i sok z cytryny do smaku.

4. Zupę jeszcze chwilę pogotwać i podawać gorącą.

5. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy