Krem z kukurydzy z dodatkiem mleka kokosowego i groszkiem ptysiowym- świetne urozmaicenia na weekendową zupkę.
Przepis na Krem z kukurydzy:
Na gorącą patelnię dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę słodką i ostrą oraz curry, smażymy. Wsypujemy kukurydzę i smażymy całość około 5 minut.
Do osobnego garnka wlewamy wodę, wsypujemy vegetę, marchewkę, natkę pietruszki, koperku, szczyptę soli i pieprzu. Gotujemy przez kilka minut. Następnie wsypujemy zawartość patelni.
Pod koniec gotowania dodajemy mleko kokosowe, gotujemy jeszcze około 10 minut.
Krem z kukurydzy gotowy. Smacznego
Sałatka ziemniaczana do grilla
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu