Zupy kremy są bardzo zdrowe, ponieważ przygotowujemy je z dużej ilości różnych warzyw. Do tego pożywne i syte. Również moje ulubione. Polecam tą pyszną zupkę.
5 średnich ziemniaków
pół kalafiora
1 ząbek czosnku
1 cebula
2 marchewki
2 szklanki bulionu warzywnego
1 łyżka masła
szczypta pieprzu chili cayenne
suszony tymianek według uznania
suszony rozmaryn według uznania
sól i pieprz do smaku
1. Warzywa oczyścić, obrać, umyć i dokładnie osuszyć, następnie pokroić na małe kawałki.
2. W garnku rozgrzać masło, wrzucić warzywa i chwilę przesmażyć, następnie wlać gorący bulion i gotować do miękkości warzyw.
3. Gdy składniki zupy bądą miękkie zupę zmiksować blenderem na gładki krem. Przyprawić do smaku przyprawami i ziołami. Smacznego.
Moja rada: do zbyt gęstej zupy można dolać gorągo bulionu.
Zupa krem z kalafiora i marchewki z serem żółtym
Cukiniowo - kalafiorowa zupa - krem.
Brokułowo-groszkowa zupa krem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu