Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Zupa krem batatowa

print Drukuj
Zupa krem batatowa

Marta

liczba porcji Liczba porcji 2
Ocena:
0.0

0 ocen

Zupka przygotowana dla niemowlaka, ale smakowała również rodzicom
składniki
- 2 bataty - 2 marchewki - kawałek dyni (ok. 200 g) - 3 goździki - szczypta cynamonu - łyżka jogurtu naturalnego
sposób przygotowania
1. Marchewkę obrać i pokroić na plasterki. 2. Dynię obrać i pokroić w cząstki. 3. Batata obrać i pokroić w cząstki. 4. Warzywa włożyć do garnka, zalać wodą tylko do przykrycia. 5. Dorzucić goździki. Gotować do miękkości, 6. Wyjąć goździki i zblendować. 7. Doprawić cynamonem. Podawać z jogurtem.
Tagi: Bataty
Autor:
Ocena:
0.0
Liczba porcji 2
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!