Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Zupa wielowarzywna to jedna z moich ulubionych. Możemy di niej "wrzucić" wszystko na co mamy ochotę. Za każdym razem nasza zupa jarzynowa może smakować nieco inaczej.

Składniki:

  • porcja rosołowa z kurczaka
  • włoszczyzna
  • 2 l wody
  • pół cebuli
  • pół puszki kukurydzy
  • pół małego kalafiora
  • kilka ziemniaków
  • garść żółtej fasoli szparagowej
  • 1 burak
  • 2 liście laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka mąki
  • pół szklanki śmietany 18%
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Przepis na zupę jarzynową:

  1. Z wody, porcji rosołowej, liści laurowych, ziela angielskiego, cebuli ugotować wywar.
  2. Wyłowić marchewkę i pokroić w kawałki.
  3. Do wywaru wrzucić fasolę szparagową, ziemniaki pokrojone w kostkę, kalafior podzielony na różyczki, odsączoną kukurydzę i starty na tarce o dużych oczkach burak.
  4. Gotować do miękkości warzyw.
  5. W szklance rozmieszać śmietanę z łyżką mąki, dodać do zupy.
  6. Dosypać natkę pietruszki, doprawić do smaku.

Nasza ulubiona zupa jarzynowa gotowa. Smacznego:)

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy