Moja zupa jarzynowa jest bardzo prosta do wykonania i niezwykle pyszna! Jest także zdrowa i nawet mój 8-letni synek - niejadek ze smakiem zjada cały talerz! Jest to stary i sprawdzony przepis mojej mamy, która gotowała te zupę tak jak robiły to jej mama i jej babcia. Najlepiej jak warzywa sa świeże, ale gotowe mieszanki warzywne mrożone też się sprawdzają. Z wielką kulinarną pasją dzielę się z wami moim przepisem! Powodzenia!
Kość wieprzowa
Podudzie z kurczaka
4 marchewki
1 pietruszka
1 mały seler
garść kwiatów kalafiora
garść brokułów
mala garść brukselki
por
4 czubate łyżki śmietany/jogurtu naturalnego
3 liście laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
sól jodowana
pieprz ziołowy
1. Do zimnej wody dodaję mięso i gotuję. Jak zaczyna wrzeć oczyszczam wywar z piany, która sie zbiera na wierzchu. Następnie dodaje wszystkie przyprawy (sol i pieprz do smaku).
2.Wrzucam moje warzywa. Gotuję przez ok 80 minut na malym ogniu. Jak mięso jest już miękkie wycięgam moje warzywa (poza marchewką) i wszystkie blenduję. Tak zblendowane wrzucam z powrotem do zupy. Na końcu odlewam trochę zupy do kubka i dobrze mieszam ze śmietana/jogurtem po czym mieszam z resztą wywaru.
3. Gdy tylko zupa "zabulgocze" od razu wyłączam. Moja zupa jarzynowa jest pyszna i bardzo zdrowa! Serdecznie polecam i życzę pysznego zajadania!
Zupka z kapustką i pikantnymi kuleczkami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu