3 marchewki
6 ziemniaków
po kawałku pietruszki i selera
1 kiełbasa (u mnie Śląska)
2 plasterki boczku
śmietana 18 % (170 g)
1 łyżka mąki
ząbek czosnku
trochę natki pietruszki i selera
liść laurowy, 6 ziarenek angielskiego ziela
sól, pieprz, papryka słodka mielona, jarzynka
1. Do garnka włożyć pietruszkę, seler, liść laurowy, angielskie ziele i
ząbek czosnku.
2. Garnek napełnić do połowy wodą, posolić.
3. Gdy woda zacznie wrzeć wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę, a następnie groszek.
4. Gotować do miękkości.
5. Kiełbasę pokroić w grube plastry, a boczek na kawałeczki. Dodać do zupy. 6. Wrzucić całe liście natki pietruszki i selera.
6. Mąkę rozmieszać z małą ilością zimnej wody i śmietaną. Wlać do garnka. 7.Wsypać przyprawy.
8. Gotować przez chwilę.
MOJA RADA : Zamiast świeżej marchewki i groszku możemy użyć z puszki
lub mrożonych. Smakuje tak samo dobrze.
Zupka z kapustką i pikantnymi kuleczkami
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu