Jarzynowa
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 4
najpopularniejsza zupa w kuchni polskiej ,smaczna z dużą ilością warzyw
Składniki:
wywar z kurczaka 2 litry
fasolka szaragowa 1 szklanka
włoszczyzna 1 pęczek
kukurydza w puszce 1 szklanka
ziemniaki 5 sztuk
kapusta włoska 2 szklanki
sól
liść laurowy 2 sztuki
boczek 300 gram
ziele angielskie
pieprz czarny mielony
Sposób przygotowania:
Z kurczaka( udka) i włoszczyzny, ugotować wywar dodając liść i ziele oraz sól.gotować aż mięso odejdzie od kości.
Mięso oddzielić od kości i dodać do zupy.
Marchewkę pokroić w kostkę .
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Kapustkę poszatkować.
Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę.
Słoninę i boczek pokroić w kostkę i przysmażyć na patelni.
Warzywa dodać do wywaru ,gotować do miękkości ,dodać podsmażoną słoninkę ,doprawić solą i pieprzem .
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również
Zupka z kapustką i pikantnymi kuleczkami
Zupa jarzynowa, sprawdzony przepis na pyszną zupę z kapustą i pikantnymi kuleczkami. Gorąco polecam ten przepis na zupę,...Francuska zupa z kapustą
Pyszne przepis z kuchni francuskiej Michela Morana, francuska zupa z kapustą. Pyszna i sycąca, a przepis łatwy. Nic tylk...Zupa jarzynowa
Zupa wielowarzywna to jedna z moich ulubionych. Możemy di niej "wrzucić" wszystko na co mamy ochotę. Za każdym razem nas...POŻYWNA ZUPA Z MARCHEWKĄ I GROSZKIEM
Zupa z bukietem witamin, pożywna i prosta w wykonaniu.Wiosenna zupka
Lekka zupka z warzywami które zawsze mamy w domu :)Zobacz więcej przepisów na: