Zupa z fasolki masłowej

Zupa z fasolki masłowej

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 8

Sycąca i smaczna zupa z fasolki masłowej idealna na panującą za oknem pogodę.

Składniki:

 

  • włoszczyzna (bez kapusty) 1 pęczek 
  • wywar mięsny
  • fasolka masłowa obrana 1 szklanka
  • natka pietruszki
  • koperek
  • boczek wędzony 200 gram 
  • ziemniaki 3 sztuki 
  • papryka słodka mielona 2 łyżeczki 
  • majeranek
  • ząbki czosnku 
  • sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Przepis na zupę z fasolki masłowej:

  1. Najpierw  do wywaru dodaję włoszczyznę, gotuję do miękkości warzyw.
  2. Gdy warzywa są miękkie wyjmuję je z garnka, marchewkę kroję w plastry, dodaję do wywaru fasolkę i gotuję .
  3. Ziemniaki pokrojone w kostkę dodaję do zupy.
  4. Pokrojony w kostkę i podsmażony boczek dodaję do zupy>
  5. Doprawiam, na koniec posypuję siekanym koperkiem i natką pietruszki.

Zupa z fasolki masłowej gotowa. Smacznego!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy