Zupa z fasolki masłowej
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 8
Sycąca i smaczna zupa z fasolki masłowej idealna na panującą za oknem pogodę.
Składniki:
- włoszczyzna (bez kapusty) 1 pęczek
- wywar mięsny
- fasolka masłowa obrana 1 szklanka
- natka pietruszki
- koperek
- boczek wędzony 200 gram
- ziemniaki 3 sztuki
- papryka słodka mielona 2 łyżeczki
- majeranek
- ząbki czosnku
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Przepis na zupę z fasolki masłowej:
- Najpierw do wywaru dodaję włoszczyznę, gotuję do miękkości warzyw.
- Gdy warzywa są miękkie wyjmuję je z garnka, marchewkę kroję w plastry, dodaję do wywaru fasolkę i gotuję .
- Ziemniaki pokrojone w kostkę dodaję do zupy.
- Pokrojony w kostkę i podsmażony boczek dodaję do zupy>
- Doprawiam, na koniec posypuję siekanym koperkiem i natką pietruszki.
Zupa z fasolki masłowej gotowa. Smacznego!
Autor: joanna1974
Polecamy również
Fasolowa
Kto z nas nie lubi fasolowej ,z dużą ilością słoninki i boczku :)Gęsta zupa z fasolą, ziemniakami i boczkiem.
Polecam bardzo smaczną, gęstą i sytą zupę. Idelaną na chłodne jesienne dni.Zupa z fasolki masłowej
Sycąca i smaczna zupa z fasolki masłowej idealna na panującą za oknem pogodę.Zupa fasola po bretońsku
Zupa fasola po bretońsku- bardzo lubię tą zupę z pieczywem. Ma ciekawy smak dzięki musztardzie.Zobacz więcej przepisów na: