Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Zupa fasola po bretońsku

print Drukuj
Zupa fasola po bretońsku

Agnieszka L.

liczba porcji Liczba porcji 5
Ocena:
0.0

0 ocen

Zupa fasola po bretońsku- bardzo lubię tą zupę z pieczywem. Ma ciekawy smak dzięki musztardzie.
składniki
2 litry wody kość na zupę 25 dag fasoli jaś marchewka pietruszka ziele angielskie liść laurowy 1 łyżka smalcu cebulka 1 łyżka mąki 1 łyzeczka musztardy 2 łyżeczki przecieru 3 łyzki śmietany 10 dag kiełbasy
sposób przygotowania
Polecam fasolę namoczyć na kilka godzin. Gotujemy razem mieso wraz z wodą i fasolą, zielem angielskim,lisciem laurowym, marchwią i pietruszką startymi na tarce. Cebulę kroimy drobno i smażymy na smalcu wsypujemy makę i chwilkę podsmazamy. Wsypujemy ją do zupy gdy będzie już prawie gotowa. W małej ilości zupy mieszamy musztardę i przecier wlewamy to do zupy. Kiełbasę kroimy i dodajemy do zupy. Zupę zagotowujemy i gasimy. Śmietanę rozrabiamy w małej ilości zupy i mieszamy ją z całością.
Tagi: Zupy
Autor:
Ocena:
0.0
Liczba porcji 5
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!