Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Fasolowa

print Drukuj
Fasolowa

joanna1974

liczba porcji Liczba porcji 5
Ocena:
0.0

0 ocen

Kto z nas nie lubi fasolowej  ,z dużą  ilością słoninki i boczku :)

składniki


włoszczyzna 1 pęczek
fasola 1 szklanka
ziemniaki 4 duże
kości 0,5 kg
słonina 0,30 kg
boczek 0,30 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie 2 sztuki
liść laurowy 2 sztuki
majeranek do smaku
papryka słodka 2 łyżeczki

sposób przygotowania

dzień wcześniej moczę fasolę .

na drugi dzień gotuję fasolę w tej samej wodzie co się moczyła.

jak fasola się gotuje robię wywar z kości ,do wywaru dodaję włoszczyznę ( w kostkę kroję marchew, pietruszkę i seler, por wrzucam w całości ,potem wyjmuję z wywaru)dodaję ziele angielskie i liść laurowy .

ziemniaki kroję w kostkę .

podsmażam słoninę i boczek( pokrojoną w kostkę)dodając 2 łyżeczki słodkiej papryki.

jak warzywa są miękkie dodaję ziemniaki i fasolę ,gotuję.

na koniec dodaję podsmażony boczek ze słoniną .

doprawiam majerankiem ,solą i pieprzem.

Tagi: Zupy
Autor:
Ocena:
0.0
Liczba porcji 5
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!