Zupy kremy z warzyw są bardzo zdrowe. Zupę przyprawiłam suszonym cząbrem, który jest dość pikanty, dlatego należy dodawać go bardzo ostrożnie. Dzięki tej przyprawie zupa jest troszkę pikantna i co za tym idzie rozgrzewająca.
4 średnie ziemniaki
1 kg miąższu dyni
2 duże cebule
sól i pieprz do smaku
2 szklanki bulionu warzywnego
zioła prowansalkie według uznania
suszony cząber według uznania
pestki słonecznika według uznania
1. Warzwa obrać i umyć, pokroić na mniejsze części, przełożyć do garnka, zalać gorącym bulionem i gotować do miękkości.
2. Gdy warzywa będą miękkie zmiksować na gładki krem, następnie zupę przyprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami i cząbrem.
3. Na suchej i gorącej patelni uprażyć słonecznik.
4. Na talerze nakładać porcje zupy, posypywać słonecznikiem i podawać. Smacznego.
Zupa-krem dyniowo-ziemniaczana.
Dyniowo-marchewkowa zupa krem.
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu