Zrazy z karkówki
Ocena: ★ ★ ☆ ☆ ☆
1 Ocen
Ilość porcji: 6
Klasyczne zrazy faszerowane słoninką i ogórkiem kiszonym,
Składniki:
cebula
ogórek kiszony
słonina
sól
musztarda sarepska 2 łyżki
karkówka 1 bez kości
Sposób przygotowania:
- mięso kroję na kotlety,ubijam ,smaruję musztardą
- faszeruję pokrojoną w słupki słoniną i ogórkiem oraz cebulką pokrojoną w piórka , lekko solę i posypuję pieprzem
- zawijam , spinam wykałaczką
- przekładam do naczynia żaroodpornego ,przykrywam ,wstawiam do piekarnika , piekę do miękkości mięsa w temperaturze 180 stopni
- smacznego
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również
Zrazy
Przepis na zrazy - takie zrazy są smaczne z frytkami, dlatego polecam je w takiej formie plus suróweczki! Pyszny...Zrazy nadziewane metką łososiową
Przepis na zrazy, tym razem zrazy nadziewane metką łososiową. Metka dodaje smaku a mięso jest soczyste i kruche.Zrazy z kurkami w czerwonym winie
Polecam sprawdzony przepis na tradycyjne zrazy z karkówki podawane z kurkami w sosie z czerwonego wina. Pyszny ob...Zrazy
Nie ma jak to mięso na obiad, to bym jadła ciagle :) Polecam te oto zrazy z sosem śmietanowym!Roladki wieprzowe w sosie grzybowym.
jak ktoś nie lubi tego rodzaju grzybów, można zastapic pieczarkami.Zobacz więcej przepisów na: