Na około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
· 1 kg żołądków z indyka
· 2 łyżeczki Vegety
· 1 przecier pomidorowy
· ½ kg pieczarek
· 2 łyżeczki mąki pszennej
· Chili
· Sól
1. Żołądki kroimy i usuwamy niepotrzebne błonki, myjemy i przekładamy do garnka zalewamy wodą, gotujemy, po 20 minutach odlewamy wodę i jeszcze raz zalewamy i gotujemy z dodatkiem Vegety.
2. Pieczarki obieramy, kroimy i również gotujemy w osolonej wodzie.
3. Po ugotowaniu pieczarki łączymy z żołądkami dokładamy przecier, chili odrobinę w zależności jak kto lubi ostre i jeszcze chwilę gotujemy.
4. Mąkę łączymy z sosem z żołądków tak żeby nie powstały grudki.
5. Zagotować wszystko razem i potrawa gotowa.
6. Najlepiej smakują z ryżem.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu