Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Żołądki z Indyka z pieczarkami

print Drukuj
Żołądki z Indyka z pieczarkami

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.

składniki

·         1 kg żołądków z indyka

·         2 łyżeczki Vegety

·         1 przecier pomidorowy

·         ½ kg pieczarek

·         2 łyżeczki mąki pszennej

·         Chili

·         Sól

sposób przygotowania

1.       Żołądki kroimy i usuwamy niepotrzebne błonki, myjemy i przekładamy do garnka zalewamy wodą, gotujemy, po 20 minutach odlewamy wodę i jeszcze raz zalewamy i gotujemy z dodatkiem Vegety.

2.       Pieczarki obieramy, kroimy i również gotujemy w osolonej wodzie.

3.       Po ugotowaniu pieczarki łączymy z żołądkami dokładamy przecier, chili odrobinę w zależności jak kto lubi ostre i jeszcze chwilę gotujemy.

4.       Mąkę łączymy z sosem z żołądków tak żeby nie powstały grudki.

5.       Zagotować wszystko razem i potrawa gotowa.

6.       Najlepiej smakują z ryżem.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Truskawkowe ciasto
Gwiazdka

Truskawkowe ciasto

Bardzo dobre ciato z masą która nie jest bardzo słodka, szybko sie robi.
Kopertki z mozzarellą i pomidorem
Gwiazdka

Kopertki z mozzarellą i pomidorem

Szybkie danie i sezonowe z wykorzystaniem pomidora i cukini
Nadziewane twarogiem koszyczki
Gwiazdka

Nadziewane twarogiem koszyczki

czasami warto zjeść cos bez mięsnego a równiez dobrego.  
Zapiekane udka w sosie tatarskim
Gwiazdka

Zapiekane udka w sosie tatarskim

trochę pracy jest szczególnie z wyjęciem kości ale naprawdę warto
Kotlety schabowe z kapuścianą kołderką
Gwiazdka

Kotlety schabowe z kapuścianą kołderką

Sezon na warzywa się zaczął trzeba fanatzyjnie wykorzystać a tą fantazję polecam :)
Schabowe roladki z mozzarellą
Gwiazdka

Schabowe roladki z mozzarellą

Roladki schabowe można wymyślać na różne sposoby i proponuję taki :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!