Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Żołądki z Indyka z pieczarkami

print Drukuj
Żołądki z Indyka z pieczarkami

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.

składniki

·         1 kg żołądków z indyka

·         2 łyżeczki Vegety

·         1 przecier pomidorowy

·         ½ kg pieczarek

·         2 łyżeczki mąki pszennej

·         Chili

·         Sól

sposób przygotowania

1.       Żołądki kroimy i usuwamy niepotrzebne błonki, myjemy i przekładamy do garnka zalewamy wodą, gotujemy, po 20 minutach odlewamy wodę i jeszcze raz zalewamy i gotujemy z dodatkiem Vegety.

2.       Pieczarki obieramy, kroimy i również gotujemy w osolonej wodzie.

3.       Po ugotowaniu pieczarki łączymy z żołądkami dokładamy przecier, chili odrobinę w zależności jak kto lubi ostre i jeszcze chwilę gotujemy.

4.       Mąkę łączymy z sosem z żołądków tak żeby nie powstały grudki.

5.       Zagotować wszystko razem i potrawa gotowa.

6.       Najlepiej smakują z ryżem.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Pizza ala kurczak
Gwiazdka

Pizza ala kurczak

Dla małych i dużych głodomorów
Serowa rolada
Gwiazdka

Serowa rolada

Zachwyca swoim wyglądam, smakowo jest pyszna.
Sodowe placki
Gwiazdka

Sodowe placki

Polecam do przypicia mleko.
Schabowe z nadzienieniem chińskim
Gwiazdka

Schabowe z nadzienieniem chińskim

W sam raz na śiwięta, pokażmy inną odsłonę schabu
Zapiekanka z Leśnymi grzybami
Gwiazdka

Zapiekanka z Leśnymi grzybami

Zapewne jeszcze ktoś ma zamrożone grzyby ;-)
Śledziowa Sałatka
Gwiazdka

Śledziowa Sałatka

W sam raz na wigilię
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!