Żołądki z Indyka z pieczarkami
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 6
Na około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Składniki:
· 1 kg żołądków z indyka
· 2 łyżeczki Vegety
· 1 przecier pomidorowy
· ½ kg pieczarek
· 2 łyżeczki mąki pszennej
· Chili
· Sól
Sposób przygotowania:
1. Żołądki kroimy i usuwamy niepotrzebne błonki, myjemy i przekładamy do garnka zalewamy wodą, gotujemy, po 20 minutach odlewamy wodę i jeszcze raz zalewamy i gotujemy z dodatkiem Vegety.
2. Pieczarki obieramy, kroimy i również gotujemy w osolonej wodzie.
3. Po ugotowaniu pieczarki łączymy z żołądkami dokładamy przecier, chili odrobinę w zależności jak kto lubi ostre i jeszcze chwilę gotujemy.
4. Mąkę łączymy z sosem z żołądków tak żeby nie powstały grudki.
5. Zagotować wszystko razem i potrawa gotowa.
6. Najlepiej smakują z ryżem.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Żołądki w sosie myśliwskim
Przepis na żołądki, bardzo lubię żołądki a w takim sosie są pyszne, także polecam sprawdzony przepis na żołądki w sosie.Żołądki w smacznym sosie curry
Najlepiej podawać z ryżem.Pikantna zupa z żołądków
Polecam jak któś lubi podroby, jest bardzo dobra.Żołądki z Indyka z pieczarkami
Na około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.Zobacz więcej przepisów na: