· 25 dag pieczarek
· 4 marchewki
· 200 ml pasaty pomidorowej
· 1 kostka rosołowa
· Trochę chili.
· 2 papryki – czerwona, żółta
· 1 kg żołądków z indyka
· Sól
· Curry
· Cebula
1. Czyścimy żołądki i kroimy na małe kawałki.
2. Zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy.
3. Obieramy cebulę i kroimy w drobną kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
5. Przyprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do pieczarek.
7. Papryki kroimy kostkę również dodajemy do pieczarek.
8. Podlewamy wodą, dodajemy kostkę i prużymy.
9. Wlewamy passatę.
10. Doprawiamy chili oraz curry.
11. Łączmy warzywa z żołądkami, chwilę gotujemy.
12. Danie gotowe.
13. Smacznego.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu