Żołądki w smacznym sosie curry

Żołądki w smacznym sosie curry

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Najlepiej podawać z ryżem.

Składniki:

·       25 dag pieczarek

·       4 marchewki

·       200 ml pasaty pomidorowej

·       1 kostka rosołowa

·       Trochę chili.

·       2 papryki – czerwona, żółta

·       1 kg żołądków z indyka

·       Sól

·       Curry

·       Cebula

Sposób przygotowania:

1.    Czyścimy żołądki i kroimy na małe kawałki.

2.    Zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy.

3.    Obieramy cebulę i kroimy w drobną kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.

4.    Do cebuli dodajemy  pokrojone pieczarki.

5.    Przyprawiamy pieprzem oraz solą.

6.    Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do pieczarek.

7.    Papryki kroimy  kostkę również dodajemy do pieczarek.

8.    Podlewamy wodą, dodajemy kostkę i prużymy.

9.    Wlewamy passatę.

10.          Doprawiamy chili oraz curry.

11.          Łączmy warzywa z żołądkami, chwilę gotujemy.

12.          Danie gotowe.

13.          Smacznego.

 

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy