Pikantna zupa z żołądków

Pikantna zupa z żołądków

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Polecam jak któś lubi podroby, jest bardzo dobra.

Składniki:

·       60 dag  żołądków z indyka

·       ½ słoika papryki konserwowej

·       Cebula

·       Vegeta

·        1 Koncentrat pomidorowy 200ml

·       Olej do smażenia

·       Sól

·       Pieprz

·       chili

·       2 łyżki mąki pszennej

·       30 dag pieczarek

·       Porcja rosołowa

·       6 ogórków konserwowych

Sposób przygotowania:

1.   Oczyszczamy Żołądki, kroimy w  paski, obgotowujemy, następnie odlewamy.

2.   Rosołowa porcję  gotujemy z dodatkiem Vegety.

3.   Kroimy cebulę w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju.

4.   Dodajemy pokrojone pieczarki, solimy oraz pieprzymy.

5.   Paprykę kroimy w paseczki i dodajemy do pieczarek.

6.   Ogórki kroimy w kostkę i również dodajemy do warzyw, dusimy.

7.   Żołądki wkładamy do garnka, zalewamy wywarem rosołowym i gotujemy.

8.   Gdy żołądki są już prawie dobre dodajemy warzywa.

9.   Następnie dokładamy koncentrat pomidorowy i chili.

10.               Mąkę rozrabiamy z niewielką ilością zimnej wody i hartując wlewamy do zupy.

11.               Chwilę jeszcze gotujemy.

12.               Zupa gotowa.

13.               Smacznego.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy