16 ziemniaków
8 łyżek oleju
2 łyżki tymianku
2 łyżki masła
Sól do smaku
Ziemniaki myjemy i obieramy. Każdy ziemniak nacinamy głęboko co 5mm. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju z wszystkich stron. Do naczynia żaroodpornego dajemy trochę oleju i układamy ziemniaki oprószamy solą, tymiankiem i polewamy rozpuszczonym masłem. Pieczemy do 50min w 180 stopniach.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu