Żeberka w kiszonej kapuście
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
4 Ocen
Ilość porcji: 4
Soczyste żeberka w otoczce z kwaśnej kapusty kiszonej, z domowej spiżarni bo tylko z takiej kapusty można wyczarować pyszne dania.
Składniki:
- żeberka wp. około 1 kg
- kiszona kapusta 1/2 kg
- kminek 1 łyżeczka
- sól i pieprz
- papryka słodka
- przyprawa do żeberek
Sposób przygotowania:
Przepis na żeberka w kiszonej kapuście w kilku krokach:
- Żeberka pocięte na porcje posypuję przyprawa i papryką, podsmażam na patelni.
- Na dnie naczynia, w którym będziemy piekli żeberka, wykładam kapustę posypuję solą, pieprzem i kminkiem, układam podsmażone żeberka. Naczynie przykrywam lub zawijam w folię aluminiową.
- Piekę około 1,5 godziny w 180 stopniach, co jakiś czas mieszając i polewając żeberka sokiem z kapusty
Po upieczeniu żeberka w kiszonej kapuście podaję na ciepło.
Smacznego
Autor: joanna1974
Polecamy również
Żeberka warzywne
Pieczone żeberka to prawdziwe pyszności na obiad! Polecam przepis na żeberka w moim wykonaniu. Każdemu zasmakują takie p...Żeberka w porach i pomidorach
Takie pieczone żeberka to wyśmienite mięso, idealne z pomidorami i porami, smak ekstra! Także polecam sprawdzony przepis...Żeberka duszone w sosie cebulowo-marchewkowym.
Sprawdzony przepis na żeberka. Chociaż osobiście nie przepadam za żeberkami, to akurat w takiej wersji bardzo mi smakują...Żurawina na pieczonych żeberkach
bardzo prosty a zarazem szybki sposób na pyszne danie obiadoweŻeberka w kiszonej kapuście
Soczyste żeberka w otoczce z kwaśnej kapusty kiszonej, z domowej spiżarni bo tylko z takiej kapusty można wyczarować pys...Zobacz więcej przepisów na: