Żeberka w kiszonej kapuście

Żeberka w kiszonej kapuście

Ocena:

4 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Soczyste żeberka w otoczce z kwaśnej kapusty kiszonej, z domowej spiżarni bo tylko z takiej kapusty można wyczarować pyszne dania.

Składniki:

  • żeberka wp. około 1 kg
  • kiszona kapusta 1/2 kg
  • kminek 1 łyżeczka
  • sól i pieprz
  • papryka słodka
  • przyprawa do żeberek

Sposób przygotowania:

Przepis na żeberka w kiszonej kapuście w kilku krokach:

  1. Żeberka pocięte na porcje  posypuję przyprawa i papryką, podsmażam na patelni.
  2. Na dnie naczynia, w którym będziemy piekli żeberka, wykładam kapustę posypuję solą, pieprzem i kminkiem, układam podsmażone żeberka. Naczynie przykrywam lub zawijam w folię aluminiową.
  3. Piekę około 1,5 godziny w 180 stopniach, co jakiś czas mieszając i polewając żeberka sokiem z kapusty

Po upieczeniu żeberka w kiszonej kapuście podaję na ciepło.

Smacznego

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy