Żeberka w czerwonej kapuście
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 4
Sprawdzony przepis na żeberka. Mięso w kapuście ma dobry smak, a kapusta później nadaje się do zjedzenia wraz z mięsem!
Składniki:
- 4 szt żeberek wieprzowych
- olej do smażenia
- 1/4 szt kapusty czerwonej
- do smaku sól i pieprz
- 1 szt kostki rosołowej
- 1 cebula
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
Sposób przygotowania:
Sprawdzony przepis na żeberka w kilku krokach:
- Żeberka wieprzowe podsmażamy na rozgrzanym oleju nastepnie przekłądamy do garnka zalewamy 1 szklanką wody.
- Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do mięsa wraz z kostką rosołową zielem angielskim i liściem laurowym.
- Kapustę czerwoną szatkujemy. Gotujemy w osobnym naczyniu 5 minut i odcedzamy a następnie dajemy na prawie miękkie mięso. Przyprawiamy wszystko i gotujemy na miękko.
Pyszne żeberka gotowe.
Smacznego!
Autor: aga-27
Polecamy również
Żeberka w porach i pomidorach
Takie pieczone żeberka to wyśmienite mięso, idealne z pomidorami i porami, smak ekstra! Także polecam sprawdzony przepis...Żeberka w czerwonej kapuście
Sprawdzony przepis na żeberka. Mięso w kapuście ma dobry smak, a kapusta później nadaje się do zjedzenia wraz z m...Żurawina na pieczonych żeberkach
bardzo prosty a zarazem szybki sposób na pyszne danie obiadoweŻeberka warzywne
Pieczone żeberka to prawdziwe pyszności na obiad! Polecam przepis na żeberka w moim wykonaniu. Każdemu zasmakują takie p...Żeberka duszone w sosie cebulowo-marchewkowym.
Sprawdzony przepis na żeberka. Chociaż osobiście nie przepadam za żeberkami, to akurat w takiej wersji bardzo mi smakują...Zobacz więcej przepisów na: