Żeberka w czerwonej kapuście

Żeberka w czerwonej kapuście

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Sprawdzony przepis na żeberka. Mięso w kapuście ma dobry smak, a kapusta później nadaje się do zjedzenia wraz z mięsem!

Składniki:

  • 4 szt żeberek wieprzowych
  • olej do smażenia
  • 1/4 szt kapusty czerwonej
  • do smaku sól i pieprz
  • 1 szt kostki rosołowej
  • 1 cebula
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe

Sposób przygotowania:

Sprawdzony przepis na żeberka w kilku krokach:

  1. Żeberka wieprzowe podsmażamy na rozgrzanym oleju nastepnie przekłądamy do garnka zalewamy 1 szklanką wody.
  2. Cebulę  kroimy w drobną kostkę i dodajemy do mięsa wraz z kostką rosołową zielem angielskim i liściem laurowym.
  3. Kapustę czerwoną szatkujemy. Gotujemy w osobnym naczyniu 5 minut i odcedzamy a następnie dajemy na prawie miękkie mięso. Przyprawiamy wszystko i gotujemy na miękko. 

Pyszne żeberka gotowe.

Smacznego!

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy