1 duży pomidor
kawałek młodej kapusty
2 ogórki zielone
1 jajko ugotowane na twardo
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
sól i pieprz do smaku
1. Kapustę kroimy w cienkie paski, solimy i odstawiamy na jakiś czas, żeby zmiękła, następnie kapustę odciskamy z soku.
2. Ogórek obieramy i razem z jajkiem i pomidorem kroimy w plasterki.
3. Następnie jogurt przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy.
4. Na talerzach układamy warstwowo: kapustę, pomidor, kapustę, ogórek, kapustę, jogurt i jajko. Całość oprószamy solą i pieprzem.
5. Surówka jest gotowa do podania. Smacznego.
Surówka z marchewki, pestek słonecznika i dyni.
Warstwowa surówka z młodej kapusty.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu