Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Zapiekany kalafior

print Drukuj
Zapiekany kalafior

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

Dekoracyjny kalafior na niedzielny obiad.

składniki

·         1 kalafior średniej wielkości

·          3 łyżki Oleju

 

Sos

·         100 ml majonezu

·         100 ml śmietany 18%

·         Trochę bazylii

·         1 ząbek czosnku

sposób przygotowania

1.       Kalafior czyścimy, obieramy z  liści, myjemy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, polewamy olejem i zapiekamy 30 minut 180 stopni aż się zarumieni.

2.       W tym czasie przygotujemy sos, wszystkie składnik wkładamy do rondelka ( czosnek straty na małych oczkach), mieszają podgrzewamy do chwili połączenia się składników.

3.       Gdy kalafior jest już upieczony, polewamy sosem.

 

Tagi: kalafior
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!