Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Zapiekany kalafior

print Drukuj
Zapiekany kalafior

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

Dekoracyjny kalafior na niedzielny obiad.

składniki

·         1 kalafior średniej wielkości

·          3 łyżki Oleju

 

Sos

·         100 ml majonezu

·         100 ml śmietany 18%

·         Trochę bazylii

·         1 ząbek czosnku

sposób przygotowania

1.       Kalafior czyścimy, obieramy z  liści, myjemy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, polewamy olejem i zapiekamy 30 minut 180 stopni aż się zarumieni.

2.       W tym czasie przygotujemy sos, wszystkie składnik wkładamy do rondelka ( czosnek straty na małych oczkach), mieszają podgrzewamy do chwili połączenia się składników.

3.       Gdy kalafior jest już upieczony, polewamy sosem.

 

Tagi: kalafior
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Kurczak marchewkowy z makaronem
Gwiazdka

Kurczak marchewkowy z makaronem

Podawać z makaronem ponieważ tak podana potrawa jest najlepsza
Japońskie śledzie
Gwiazdka

Japońskie śledzie

Cos na Sylwestra
Roladki schabowe dla leniwych
Gwiazdka

Roladki schabowe dla leniwych

Polecam dla zapracowanych, ponieważ szybko się robią
Kapuśniak
Gwiazdka

Kapuśniak

Zwykła prosta a jaka dobra
Jajka w sosie musztardowym
Gwiazdka

Jajka w sosie musztardowym

Stary przepis a jaki dobry.
Powidła zatopione w pierniku
Gwiazdka

Powidła zatopione w pierniku

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!