· 1 kalafior średniej wielkości
· 3 łyżki Oleju
Sos
· 100 ml majonezu
· 100 ml śmietany 18%
· Trochę bazylii
· 1 ząbek czosnku
1. Kalafior czyścimy, obieramy z liści, myjemy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, polewamy olejem i zapiekamy 30 minut 180 stopni aż się zarumieni.
2. W tym czasie przygotujemy sos, wszystkie składnik wkładamy do rondelka ( czosnek straty na małych oczkach), mieszają podgrzewamy do chwili połączenia się składników.
3. Gdy kalafior jest już upieczony, polewamy sosem.
kalafior pieczony w pysznym sosie
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu